gen. 22

El consell regulador de la DO Terra Alta denuncia falta de transparència en la tramitació de nous parcs eòlics

El Consell regulador de la Denominació d’Origen Terra Alta ha denunciat el tancament del Portal de Participació en l’avaluació ambiental de parcs eòlics. Ho ha fet davant la Comissió de garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública.

La DO denuncia que, des del mes de desembre no es pot consultar la documentació de projectes de renovables que se sotmeten a consultes prèvies. Això podria suposar, segons la DO, una vulneració al dret d’informació ambiental de la ciutadania, que no pot accedir a tota la informació dels projectes que es presenten i on s’han de preparar al·legacions.

El departament de Territori ha emès ja una nota on han argumentat que, en fases inicials, aquesta informació és restringida. Des de la DO però, asseguren que en cap article del decret d’energies renovables s’estableix que la informació sigui restringida, i adverteixen que el territori pot ser més vulnerable a noves implantacions de parcs eòlics. 

RÀDIO MÓRA D’EBRE

gen. 22

Avantmatx amb Sandra Lasala – Club Twirling Móra la Nova (22-1-21)

AVANTMATX. Als esports d’aquest divendres de la mà de Francesc Granell parlem del Club de Twirling de Móra la Nova amb l’entrenadora Sandra Lasala.

IMATGE D’ARXIU. Sandra Lasala als estudis de Ràdio Móra d’Ebre SER.
gen. 22

L’assegurança no cobrirà tots els danys del Filomena a les oliveres

Els productors d’oli contradiuen el ministre d’agricultura, Luis Planas: l’assegurança no cobrirà els danys de la nevada del temporal Filomena perquè només un 10% dels pagesos la contracten

L’assegurança disponible es basa en uns rendiments dels arbres establerts fa dècades, molt per sota del que produeixen els conreus de regadiu, per exemple, i als pagesos no els surt a compte pagar-la perquè no cobreixen les pèrdues.

SER TARRAGONA

gen. 22

La nevada serà beneficiosa per la vinya

Els viticultors de la demarcació de Tarragona asseguren que la nevada serà molt beneficiosa per les vinyes: creuen que aportarà més nutrients a la terra i per tant el raïm serà de més qualitat.

La neu es desfà molt lentament, i per tant fa el mateix efecte que si caigués constantment pluja fina, incrementant les reserves d’aigua. Els ceps no es veuen afectats, ja que estan en fase de repòs.

RÀDIO REUS

Foto: Sergi Castillo
gen. 21

Entrevista Josep Pere Colat – afectacions Filomena DOP oli Terra Alta (21-1-21)

HORA MÓRA D’EBRE. El president del Consell Regulador de la DOP de l’oli de la Terra Alta, Josep Pere Colat, ens explica quina ha estat l’afectació del temporal de neu Filomena als camps d’olivera de la comarca.

IMATGE D’ARXIU. Josep Pere Colat als estudis de Ràdio Móra d’Ebre SER.
gen. 21

El receptari de la ràdio amb Olga Casanova – llonganissa amb ceba i vermut (21-1-21)

EL RECEPTARI DE LA RÀDIO. L’Olga Casanova de la Cuina de l’Olga et porta una setmana més una recepta bona, fàcil de fer i amb producte de qualitat. Avui ens ha ensenyat a preparar llonganissa amb ceba i vermut.

IMATGE D’ARXIU. Olga Casanova.