Plaça de Dalt (19-09-13)
Priorat Enoturisme es presenta en societat.
Priorat Enoturisme es presenta en societat obrint al món la seua pàgina web. Una plataforma comercial online que compta amb una cinquantena d’empreses al darrera i que ofereix diferents packs turístics que volen seduir al visitant per tal que visiti el Priorat.
Priorat Enoturisme és un projecte de promoció turística privada que agrupa a 52 empreses del Priorat entre les quals hi podem trobar allotjaments rurals, cellers, restaurants, molins d’oli, hotels, i agències de viatge. Una iniciativa privada que ha volgut donar un pas endavant pel desenvolupament enoturístic de la comarca i que ahir es va presentar en societat posant en funcionament la seua pàgina web. Isabel Vilà és la presidenta de Priorat Enoturisme:
ISABEL VILA 18-9 PRIORAT ENOTURISME.MP3
Una web a través de la qual l’entitat ha creat diferents experiències enoturístiques que ofereixen un nova manera de conèixer el Priorat. Tot plegat amb l’objectiu d’aconseguir una desestacionalització del turisme i també la seua internacionalització, i és que el públic internacional poc a poc es comença a consolidar a la zona. David Esteller és el Director Tècnic de Priorat Entourisme:
Tots els presents en la presentació d’ahir van poder gaudir de tota una experiència enoturística amb un tast de vins de les DO’s Montsant i Priorat enmig de vinyes, i amenitzat amb una actuació de música i dansa.
El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre està de trasllat.
L’ens comarcal ha iniciat el trasllat dels serveis a les persones a les noves dependències de l’ampliació de la seu.
Aquest mes de setembre s’han finalitzat les obres d’ampliació de la seu del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. Un edifici que es troba annex a l’immoble de la seu del consell de manera que s’ha pogut connectar directament tots dos edificis. Tot plegat després d’un llarg procés que es va iniciar el gener del 2006. Una obra que segons el president comarcal, Jordi Jardí, era del tot imprescindible sobretot pel que fa al volum de gent que treballa en els serveis d’atenció a les persones:
Fins al moment s’ha realitzat el trasllat a les noves dependències de l’àrea de serveis a les persones, atenció als usuaris, registre, consum, habitatge, dinamització econòmica, joventut, cultura i també el telecentre de la Ribera d’Ebre. D’altra banda s’han ofert part d’aquests nous espais als serveis territorials de la Generalitat que ocupen espais de lloguer a Móra d’Ebre.
Espai de bellesa (19-09-13)
Vinebre preparada per iniciar les obres del Viure al poble més.
Les obres que contempla el programa Viure al Poble Més de Vinebre podrien iniciar-se a principis d’octubre amb la rehabilitació del palau reneixentista Ca Don Joan. Una actuació que disposa d’un pressupost de 900 mil euros i en el que es finalitzarà la museïtzació del poblat ibèric de Sant Miquel i s’arranjarà el camí que va fins al riu amb la construcció d’una passarel·la.
D’aquesta manera la població de la Ribera d’Ebre posarà al dia tres dels seus principals actius turístics. Una actuació que ha d’estar finalitzada el 31 de desembre del 2014 i que conta amb un pressupost de 900 mil euros. L’actuació principal, i que s’espera que comenci amb les obres a principis del proper mes d’octubre, serà la rehabilitació del palau renaixentista Ca Don Joan, concretament de les sales nobles que alberga. Gemma Carim és l’alcaldessa de Vinebre i ahir passava pel Fil Directe d’aquesta casa:
D’altra banda també es finalitzarà la museïtzació del poblat ibèric de Sant Miquel, amb la instal·lació d’uns panells informatius que faran que el visitant pugui realitzar el recorregut sense la necessitat d’un guia. La tercera actuació es centrarà en arranjar i millorar el camí que uneix el nucli antic amb l’embarcador, i que contempla la construcció d’una passarel·la per salvar la part del camí que transcorre per un tram de bosc de ribera.
Villa Retiro gestionarà el celler modernista del Pinell de Brai.
La família López, propietària del restaurant MASIA PLA DELS CATALANS de l’Aldea i de l’Hotel Villa Retiro de Xerta gestionaran el celler cooperatiu del Pinell de Brai més conegut com la Catedral del Vi.
L’acord al que han arribat amb la Cooperativa preveu que es facin càrrec de la gestió de la producció del vi i oli a més de l’explotació turística del celler durant 20 anys. Cal recordar que aquest celler va ser construït per l’arquitecte Cèsar Martinell, deixeble de Gaudí i que està considerat com una de les joies de l’arquitectura catalana de principis del segle vint. El projecte que impulsa la família López preveu modernitzar la botiga de la cooperativa, potenciar les visites turístiques a les instal·lacions i oferir menjars per a grups nombrosos. Joaquim López, gerent del grup ha explicat que l’objectiu és que dels 6 mil visitants que ara passen cada any pel celler es pugui arribar a 30 mil, i de fet ja estan a punt de signar un contracte amb un touroperador rus:
La inversió inicial prevista és de 400 mil euros i es preveu la creació d’entre 20 i 35 llocs de treball. Un dels atractius del projecte serà poder visitar el molí d’oli artesanal a més de poder fer cates d’oli i de vi. Fran Lopez, cheff del restaurant Villa Retiro i Torreò de l’India, distingit amb una estrella MICHELIN, ha explicat el tipus d’oferta gastronòmica que s’oferirà al celler:
Cal dir que la família López ja té una empresa dedicada a la producció i elaboració de vins amb DO Terra Alta situada a Gandesa. L’adquisició de la gestió del celler de Pinell de Brai els permetrà ampliar producció ja que l’objectiu és que els primers anys ja puguin arribar a les 45 mil ampolles de vi. La possibilitat d’incrementar la producció queda oberta ja que els dipòsits i trulls de la Catedral del vi van arribar a tenir capacitat.