abr. 24

PROGRAMA ESPECIAL: Sant Jordi 2025 des de la Plaça de Dalt de Móra d’Ebre

Des de Ràdio Móra d’Ebre SER hem viscut un any més la diada de Sant Jordi des de la nostra parada a la Plaça de Dalt de Móra d’Ebre. A continuació et deixem les diferents entrevistes que hem realitzat durant la nostra estada a la plaça.

Benvinguda des de la plaça de Dalt de Móra d’Ebre i l’entrevista amb l’alcalde de Móra d’Ebre, Rubén Biarnés, i la regidora de Cultura, Montse Pineda.

L’entrevista amb la directora de la Residència Natzaret, Rosa Pino, i la fisioterapeuta del centre, Toñi Margalef, durant la visita dels residents amb la col·laboració dels alumnes del Col·legi Santa Teresa.

La Roser Grau, de Mans Unides, ens ha explicat la recollida de peluixos i llibres amb motiu de la Diada de Sant Jordi.

L’entrevista amb els membres de la Riuada: Joan Launes i Miquel Pérez.

La presidenta de Barreres Fora, Fina Ambrós, també ha estat amb nosaltres a la plaça de Dalt.

Els Diables Sheron de Móra d’Ebre ens expliquen les activitats que han preparat per Sant Jordi, a més de tot allò vinculat amb el viatge que tenen a Bàstia amb motiu de l’Adifolk Internacional.

Entrevista amb Bruno Ribera, membre de la Colla Gegantera de Móra d’Ebre, que ens explica la Trobada de Gegants d’aquest cap de setmana al municipi.

L’Associació de Dones de Móra d’Ebre també ha passat pels micròfons de la Ràdio per explicar-nos la seva estada a la plaça i tot allò que fan durant l’any.

Una de les peces importants de Sant Jordi és la parada de llibres que enguany ha estat organitzada i realitzada per l’AFA de l’Escola Lluís Viñas de Móra d’Ebre.

També hem tingut la companyia dels Quintos i Quintes de Móra d’Ebre de l’any 2007 que han venut roses als presents a la plaça de Dalt i en tenen molta activitat preparada.

abr. 22

EL GRAMÒFON amb Joan Montaña | Programa 17: Nathy Peluso

El Gramòfon gira un cop al mes per portar-vos les melodies més encisadores i les històries més màgiques. Us obrim la finestra a la música del passat i el present amb Joan Montaña, on avui ens porta una argentina, que amb pas per Espanya, s’ha convertit en una icona del panorama musical: Nathy Peluso.

abr. 22

LA PRESTATGERIA amb Sergio Bassa, de Bassa la Papereria

El Sergio Bassa, de Bassa la Papereria, ens recomana un nou llibre i ens explica la programació de la llibreria, a més d’altres novetats i curiositats literàries. Cada dimarts, a partir de les 12h del migdia, omplim La Prestatgeria!

Avui incorporem a la prestatgeria l’escriptor Thomas Mann i el seu llibre “Mario i el màgic”.

També coneixem algunes recomanacions per Sant Jordi!

abr. 22

L’INFORMATIU DE L’HORA MÓRA D’EBRE amb Albert Fuertes i Fanny Frigola (22-04-25)

Les notícies d’actualitat a les nostres comarques: La Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Priorat i la previsió del temps amb l’Enric Masip.

Els titulars:

  • Troben el cos sense vida del veí d’Òdena desaparegut a Móra la Nova al riu Ebre a l’alçada de Miravet
  • Paneque visita el primer tram de 2+1 entre Móra la Nova i Tivissa
  • Una quarantena de passatgers queden atrapats durant set hores en un tren regional avariat a la línia R15
  • Rosa Caballé, nova presidenta de la DO Terra Alta
  • Els Bombers fan dos rescats aquesta Setmana Santa a la Terra Alta
  • Tret de srotida a la campanya de navegabilitat del tram final del riu Ebre
  • El futur Hospital Universitari de les Terres de l’Ebre es farà al Barri de Sant Llàtzer de Tortosa

abr. 18

ENTREVISTA amb Francesc Xavier Solé, picapedrer i autor del llibre ‘Manual del marger’

El picapedrer i marger de Vilalba dels Arcs ha presentat “Manual del Marger”. Un llibre on es recullen tècniques mil·lenàries i propostes fruit de l’expertesa de l’autor. A més de conversar sobre la vinculació amb aquest ofici, l’art de la pedra i la dedicació patrimonial que ha tingut.

abr. 18

EL RECEPTARI DE LA RÀDIO – Crema de pastanaga i bacallà

Un nou dijous obrim el Receptari de la ràdio i l’Olga Casanova, de La Cuina de l’Olga, ens porta una nova recepta. Com sempre, amb productes de proximitat i de temporada. En aquesta ocasió, ens porta un plat on s’incorpora el bacallà: Crema de pastanaga i bacallà.