Les restes de Julio Antonio arribaran a Móra d’Ebre la setmana que ve

Les despulles de Julio Antonio i la seua tomba arribaran la setmana vinent a Móra d’Ebre. La exhumació de les restes es va fer ahir al cementiri de l’Almudena, a Madrid, i està previst que en pocs dies s’instal·lin al cementiri de la seua població natal.

Tot i que la inauguració de la làpida no està prevista fins el 15 de febrer, quan es compliran 100 anys de la mort de Julio Antonio, les despulles i el conjunt arquitectònic de la làpida arribaran la setmana que ve a Móra d’Ebre. Ahir es van fer els treballs d’exhumació a Madrid, amb la presencia de l’alcalde de Móra d’Ebre, Joan Piñol, la directora del museu d’art modern de la Diputació de Tarragona, Rosa Maria Ricomà i també d’un familiar de Gregorio Marañón, propietaris de la tomba de Julio Antonio.

Aquest divendres, el museu d’art modern de la Diputació acollirà també la presentació del llibre ‘Julio Antonio, cent anys després’, elaborat per diferents estudiosos i historiadors en motiu del centenari de la mort de l’il·lustre escultor.

ANDREU PRUNERA

CRO 14-11-18 tomba JA

Comments are closed.