Julio Antonio emprèn el viatge de retorn a Móra d’Ebre

Les despulles de l’històric escultor morenc Julio Antonio s’exhumaran avui del cementiri de l’Almudena, a Madrid, i viatjaran al cementiri Móra d’Ebre, on s’hi estalarà el conjunt escultòric de seua làpida. La Diputació de Tarragona inicia així els actes d’homenatge del centenari de la mort de l’escultor, on també està prevista la construcció d’un nou museu a Móra d’Ebre, que inclogui obres originals.

El trasllat de les restes de Julio Antonio i de la seua mare començarà avui. Tant les despulles dels dos cossos com el conjunt artístic de la tomba i la làpida es desplaçaran fins al cementiri de Móra d’Ebre, i està previst que s’inaugurin el proper 15 de febrer.

Comencen així els actes d’homenatge del 2019, quan es compliran cent anys de la mort de l’escultor morenc. Hi ha programats una desena d’esdeveniments a Madrid, Tarragona i Móra d’Ebre al voltant de la figura de Julio Antonio.

Una altre de les intervencions previstes és la d’habilitar un nou museu a Móra d’Ebre que inclogui obra original de Julio Antonio, i on també hi haurà altres obres d’altres escultors morencs.

ANDREU PRUNERA

CRO 13-11-18 julio antonio

 

 

Comments are closed.