ERC de la Ribera d’Ebre demana a la Generalitat que s’encarregui de la gestió de l’Hospital Comarcal

Esquerra Republicana de la Ribera d’Ebre reclamarà a la Generalitat que gestioni directament l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre un cop acabi la concessió de GECOHSA, a finals d’enguany.

En una roda de premsa amb tots els alcaldes republicans de la Ribera d’Ebre i regidors de la majoria dels municipis riberencs, han criticat la gestió de GECOHSA i l’Ajuntament de Reus cap a l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre. L’han titllat d’ineficient i problemática. Per això, els republicans demanaran al govern de la Generalitat que no tregui a concurs la gestió de l’Hospital a partir del 2018, i que sigui el propi govern qui gestioni el centre de forma directa.

D’aquesta manera, Esquerra rebutja de ple el model que defensen des del Partit Demòcrata de la Ribera d’Ebre, amb l’alcalde de Móra d’Ebre al capdavant, i que consistiría en que l’Hospital es gestionés mitjançant un consorci format per la Generalitat però també amb la participació territorial d’Ajuntaments de la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Priorat i els Consells Comarcals. Una fòrmula similar a la que s’aplicarà a l’Hospital Sant Joan, de Reus. Els republicans critiquen que la gestió vinculada als Ajuntaments ha estat ja ineficient a Móra d’Ebre i defensen que no té cap sentit aplicar el model de Reus ja que en el cas del Sant Joan, l’Ajuntament és el propietari de l’hospital i, per tant, ha de poder decidir sobre la gestió… En el cas de Móra d’Ebre, però, el centre és de la Generalitat.

ANDREU PRUNERA

CRO 26-04-17 erc hospi

 

Comments are closed.