El PSC defensarà demà dimecres en el Parlament que la nova llei d’impostos ambientals reverteixi econòmicament en l’àrea d’influència de les nuclears

El Grup Parlamentari Socialista defensarà a partir de demà, quan s’inicia la ponència que ha de redactar en el Parlament l’anomenada llei d’impostos ambientals, destinar un 50% de l’impost sobre la producció termonuclear a un pla de dinamització econòmica de l’àrea d’influència de les nuclears.

Josep Solé es membre del PSC de l’Ebre:

JOSEP SOLE 15-7-14 IMPOST NUCLEAR

La distribució d’aquest fons s’acordaria de forma conjunta en una comissió bilateral entre govern de Catalunya i Ajuntaments inclosos en les àrees d’afectació de les centrals nuclears. Una comissió que s’hauria de crear en el termini màxim d’un any des de l’entrada en vigor de la llei.

El portaveu a la Comissió de Territori i Sostenibilitat, Jordi Terrades, serà l’encarregat de defensar aquesta esmena al Parlament.

Cal recordar, que des del PSC de l’Ebre assenyalen que si aquest impost sobre la producció termonuclear s’hagués aprovat tal com es va proposar l’any 2011 en el debat de mesures fiscals i financeres, a hores d’ara la Generalitat ja hauria recaptat al voltant de 140 milions d’euros. Tenin en compte que en la recaptació d’un any, les tres centrals nuclears haurien aportat gairebé 45 milions d’euros, 30 dels quals provinents d’Ascó.

Comments are closed.