L’economia de la demarcació de Tarragona continua sota mínims però alguns indicadors permeten pensar en una millora els propers mesos.

L’economia de les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona segueix sota mínims però hi ha alguns indicadors que permeten somiar en la possibilitat d’una lleugera millora en els propers mesos, segons l’Informe de Conjuntura Econòmica de segon trimestre de 2013 que ha fet el Grup de Recerca d’Indústria i Territori de la URV per encàrrec de les Cambres de Comerç de la demarcació.

Els responsables de l’informe esperen que el creixement de l’activitat a països de la zona euro com Alemanya, França i Portugal ajudin a estirar de l’activitat de l’economia de l’Ebre i el Camp de Tarragona. Sobretot tenint en compte que el comerç exterior és el que ha permès mantenir mínimament l’activitat econòmica en els darrers mesos. Escoltem Joaquim Margalef, un dels responsables de l’informe de conjuntura econòmica.

MARGALEF/COMERÇ EXTERIOR

Però aquesta possibilitat de recuperació estarà fortament condicionada pels grans mals de l’economia de la demarcació com ara la disminució de l’ocupació, aquest darrer trimestre en un 5,61 per cent, el descens dels afiliats a la Seguretat Social i l’atur superior al de la mitjana catalana. Un dels grans reptes de futur continua sent la necessitat de trobar un sector productiu que permeti substituir, almenys en part, la capacitat de generació d’activitat i llocs de treball que va tenir la construcció. També s’hauran de tenir en compte altres problemes de caràcter general com la manca de crèdit i les dificultats per crear ocupació.

 

Comments are closed.