Agricultura paga els ajuts de reestructuració de la vinya

El Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya farà efectius avui, diversos pagaments dels ajuts a la reestructuració i reconversió de la vinya per valor de 2 milions d’euros. D’aquests 2 milions, 440 mil euros aniran destinats als agricultors de la Ribera d’Ebre, Terra Alta i Priorat que van sol·licitar els ajuts.

Aquells agricultors que van sol·licitar els ajuts a la reestructuració i reconversió de la vinya de la campanya 2012/2013 rebran avui els imports econòmics, segons ha comunicat la Generalitat de Catalunya.

En total, la Generalitat abonarà 2 milions d’euros als sol·licitants d’aquests ajuts, dels quals, 440 mil, es destinaran a les comarques de la Ribera d’Ebre, Terra Alta i Priorat. En concret, la Terra Alta és la més beneficiada per aquests ajuts, ja que els seus agricultors rebran 400 mil euros. El Priorat en rebrà 28 mil, i la Ribera d’Ebre 12 mil.

Aquest pagament és possible després que el Departament d’Agricultura hagi aconseguit una nova assignació de fons europeus comunitaris per valor de 3’7 milions d’euros.

L’ajut és concedeix per, d’una banda, compensar als productors que s’acullin al pla de reestructuració i reconversió de la vinya per les pèrdues d’ingressos derivades de l’aplicació del Pla, i de l’altra, participar en les despeses extra que tindran els agricultors per aquesta reestructuració i reconversió.

Comments are closed.