Els periodistes de les Terres de l’Ebre, en peu de guerra

El col·lectiu de periodistes de les Terres de l’Ebre serà un dels protagonistes d’aquest Primer de maig. En la manifestació per celebrar el Dia Internacional dels Treballadors i, per primer cop, el col·lectiu de treballadors dels mitjans de comunicació ebrencs sortiran al carrer en protesta per la precarització laboral que ha experimentat la professió en els darrers anys, amb un degoteig d’acomiadaments que ha deixat la plantilla de professionals a la meitat del que va arribar a ser, l’acomiadament dels treballadors de la productora de TV3 i la dràstica reducció d’efectius de Catalunya Ràdio a les Terres de l’Ebre, els permanents ERO a les televisions locals i l’intrusisme laboral, que s’ha accentuat encara més en temps de crisi.

Així, els treballadors dels mitjans de comunicació sortiran, en el que serà un fet sense precedents al territori, amb una pancarta amb el lema ‘Sense periodisme no hi ha democràcia’ i vestiran samarretes amb un altre lema: ‘SOS periodisme ebrenc’.

En les seves reivindicacions, els periodistes han rebut el suport dels sindicats majoritaris. De fet, llegiran un manifest en representació del col·lectiu que precedirà el manifest unitari sindical del Primer de maig. El text serà llegit per periodistes representatius de diversos mitjans, televisions locals, mitjans públics, periodistes en atur, mitjans escrits i mitjans emergents.

El col·lectiu de periodistes i professionals de comunicació de les Terres de l’Ebre està conformat per treballadors i extreballadors de premsa escrita, televisions locals, ràdios, mitjans públics (TV3, Catalunya Ràdio i ACN) i caps de premsa.

Col·lectiu de Periodistes i Professionals de Comunicació de les Terres de l’Ebre.

Comments are closed.