Demà comença la campanya de navegabilitat a l’Ebre català

Finalment aquest dijous, coincidint amb l’inici de la Setmana Santa, comença la campanya de navegabilitat al tram català del riu Ebre.  El lleuger descens del cabal del riu Ebre, que aquests dies oscil·la entre 700 i 800 metres cúbics per segon, ha permès que l’IDECE autoritzi la navegabilitat tant d’embarcacions a motor com de piragües.

Fins al darrer moment no es tenia clar que es pogués començar la campanya a les dates previstes, ja que des del mes de gener s’han registrat una mitjana de mil metres cúbics per segon, una xifra que no permet la navegabilitat pel riu.

Tot i l’abundància d’aigua, el president de l’IDECE, Jordi Borràs, ha garantit la seguretat de navegar i ha insistit en que l’Ebre es troba en un moment òptim degut a l’absència d’algues:

JORDI BORRAS 26-3 NAVEGABILITATwav

Borràs ha explicat que durant l’any 2012 van baixar pel riu 31 mil usuaris, tres mil embarcacions a motor i 11 mil piragües. Unes xifres que ha qualificat de positives ja que representen un increment del 2% respecte el mateix període de l’any anterior.

SAMSUNG

 

Comments are closed.