L’Ajuntament de Rasquera denunciarà la ponència d’energies renovables al contenciós administratiu

L’Ajuntment de Rasquera denunciarà la ponència d’energies renovables al contenciós administratiu després d’haver denegat dos projects per construir parcs solars fotovoltaics al municipi. El consistori denuncia un greuge respecte altres municipis propers on els projectes sí han tirat endavant.

El motiu de la ponència per haver tirat enrere els parcs és la presència de l’àliga cuabarrada, una espècie protegida a la zona, però sí que ha donat el vist-i-plau a una altra instal·lació a 250 metres, ja al terme municipal de Tivissa.

Els dos parcs solars estan promoguts per empreses privades però l’Ajuntament preveu recaptar augmentar el pressupost municipal a través de l’impost de construcció i l’impost d’activitats econòmiques. Uns diners que, segons l’alcalde, permetrien fer front al deute municipal, que és del 110%.

Des de l’oposició han criticat la falta de transparencia que, diuen, ha portat el projecte i defensen una consulta popular perquè siguin els veïns qui decideixin. A més, es mostren partidaris de l’autoconsum energètic i no de grans instal·lacions productores.

ANDREU PRUNERA

Comments are closed.