El consell regulador de la DO Terra Alta denuncia falta de transparència en la tramitació de nous parcs eòlics

El Consell regulador de la Denominació d’Origen Terra Alta ha denunciat el tancament del Portal de Participació en l’avaluació ambiental de parcs eòlics. Ho ha fet davant la Comissió de garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública.

La DO denuncia que, des del mes de desembre no es pot consultar la documentació de projectes de renovables que se sotmeten a consultes prèvies. Això podria suposar, segons la DO, una vulneració al dret d’informació ambiental de la ciutadania, que no pot accedir a tota la informació dels projectes que es presenten i on s’han de preparar al·legacions.

El departament de Territori ha emès ja una nota on han argumentat que, en fases inicials, aquesta informació és restringida. Des de la DO però, asseguren que en cap article del decret d’energies renovables s’estableix que la informació sigui restringida, i adverteixen que el territori pot ser més vulnerable a noves implantacions de parcs eòlics. 

RÀDIO MÓRA D’EBRE

Comments are closed.