L’alcalde de Gandesa, indignat amb que la Ponència d’energies renovables hagi aprovat un nou parc eòlic prop del Coll del Moro

L’alcalde de Gandesa, Carles Luz, es mostra indignat després que la Ponència d’Energies Renovables de la Generalitat hagi donat el vist-i-plau al parc eòlic Tramuntana 5, que construiría 9 aerogeneradors prop del Coll del Moro.

Luz ha criticat que el nou parc hagi rebut un informe favorable tot i estar situat, diu, en un espai emblemàtic de la Batllalla de l’Ebre, prop d’un jaciment arqueològic d’una necròpoli íbera i també en una zona d’alt valor paisatgístic. Diu que l’Ajuntament continuarà treballant perquè el parc no tiri endavant.

Des de l’Ateneu la Pastora de la Terra Alta critiquen, a més, que, des de l’aprovació del nou decret d’energies renovables, ara fa un any, el degoteig de nous projectes a la comarca ha estat constant. Han rebut dotze nous projectes eòlics.

ANDREU PRUNERA

Foto: Carles Luz

Comments are closed.