L’Ajuntament de Móra d’Ebre celebra avui el de pressupostos i pujada d’impostos de cara al 2020

L’Ajuntament de Móra d’Ebre celebra avui a les 13.30h el ple per aprovar el pressupost i les ordenances fiscals de cara al 2020. Està prevsit que s’aprovi una pujada d’impostos i taxes inferior al 20% que es va aprovar al mes d’octubre. Tot i això, molts veïns s’oposen frontalment a que l’increment sigui superior a l’1,1% (l’IPC) i s’ha convocat una concentració a les portes de l’Ajuntament mentre duri el ple.

La nova proposta de l’equip de govern és la de pujar l’IBI un 8,5%%, i les taxes d’escombraries, clavegueram i aigua es pujarua un 14%. És un increment inferior al que va aprovar l’Ajuntament el passat mes d’octubre, que va ser del 20%.

L’equip de govern, format únicament per la formació de Junts per Móra d’Ebre, argumenta que la pujada d’impostos és inevitable i ha estat fins i tot recomanada per Servei d’Assessorament Municipal de la Diputació de Tarragona. La formació, que té majoria absoluta, assegura que el deute municipal que arrossega el consistori des d’anteriors legislatures i l’impagament d’Impostos d’anys passats la res són els dos motius que fan inevitable aquest increment de taxes i impsotos.

La pujada d’impostos ha indignat bona part de la població i en les últimes setmanes s’han recollit més de 1.200 signatures contra la pujada d’impostos. Per l’hora del ple, a la una i mitja, hi ha prevista una concentració per mostrar l’oposició a les noves ordenances fiscals. 

Comments are closed.