La Generalitat estudiarà la legalitat de l’abocador de Riba-roja d’Ebre

La Generalitat estudiarà al detall la legalitat de l’abocador de residus industrials, projectat a Riba-roja d’Ebre. El conseller de territori i sostenibilitat, Damià Calvet, s’ha compromès a crear una taula jurídica per analitzar qualsevol escletxa legal que hi pugui haver al projecte per tal que no tiri endavant.

El conseller s’ha reunit aquest matí amb els alcaldes de la Ribera d’Ebre, i ha copsat l’oposició de la comarca a l’abocador de Riba-roja d’Ebre. Calvet ha explicat que el projecte de l’abocador es va començar a gestionar al 2008, i actualment ja té totes les autoritzacions urbanístiques i ambientals. Per això, l’única forma de poder tombar-lo serà comprovar que tots els tràmits s’hagin ajustat a la llei. Ara, els serveis jurídics de la Generalitat i el Consell comarcal de la Ribera d’Ebre treballaran plegats en l’estudi de la legalitat de l’abocador. L’estudi sobre la legalitat del projecte ha d’estar llest el proper 13 de març.

Prop de 150 persones s’han concentrat aquest matí a les portes del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre durant la reunió del conseller Calvet i els alcaldes.

Des de la Plataforma Ribera Digna es valorava positivament el compromís d’estudiar la legalitat del projecte però asseguren que seguiran atents a qualsevol avenç en la tramitació de l’abocador.

ANDREU PRUNERA

Comments are closed.