El Parlament aprova una moció per actualitzar els plans d’emergència nuclear

El Parlament català ha aprovat una moció presentada per Esquerre Republicana on es demana al govern de l’Estat que actualitzi els plans d’emergència nuclears i efectuï simulacres generals al voltant de les àrees nuclears d’Ascó i de Vandellòs. La moció també demanava un pla de millores a la línia ferroviària R-15, que hauria d’evacuar la població en cas d’accident nuclear. Aques punt va rebre el suport de tots els diputats menys els de la CUP i Ciutadans, que es van abstenir.

El Parlament també va aprovar un altre punt de la moció que reclamava al govern de l’Estat la retirada del recurs d’inconstitucionalitat de l’impost nuclear català, i que es va aprovar amb els vots a favor d’Esquerra Republicana, Junts per Catalunya i Catalunya en Comú, l’abstenció dels socialistes i la CUP, i el vot contrari de Ciutadans i el PP.

Un altre apartatdemanva que s’ampliï la zona 1 del pla d’emergència nuclear dels 10 als 20 quilòmetres a la redona de les centrals, i que s’equipi a tots els municipis a un radi de 20 quilòmetres de les eines necessàries per poder donar resposta a una emergencia a les plantes nuclears d’Ascó i Vandellòs. Aquest punt va rebre el suport de tots els grups polítics excepte la CUP, que s’hi va abstenir.

ANDREU PRUNERA

CRO 12-11-18 mocio erc

Comments are closed.