El flixanco Joan Ferrús, a judici per pariodiar la policia a la revista ‘El Jueves’

El subdirector de la revista el Jueves, Joan Ferrús, anirà a judici pel seu acudit contra els antiavalots que van participar en les càrregues de l’1 d’octubre. La jutgessa ha tancat la instrucció i ha conclòs que hi ha indicis d’un delicte d’injúries.

El flixanco Joan Ferrús seurà, doncs, al banc dels acusats per l’article que va publicar el passat octubre a la revista el Jueves, i que portava per titular: ‘La contínua presencia d’antiavalots acaba amb les reserves de cocaïna a Catalunya’. Estava emmarcat en una secció de notícies falses, però diversos sindicats de policía el van denunciar.

La jutgessa que instruïa el cas ha determinat que hi ha indicis de delicte, i enviarà el cas a la fiscalia perquè presenti el seu escrit d’acusació i en els propers mesos se celebrarà el judici oral. Tot i això, es jutjarà un delicte d’injúries, que està penat amb sancions econòmiques, i es descarta el delicte d’odi, que podria comportar penes de presó.

Quan va conèixer la resolució de la jutgessa i que havia d’anar a judici, Joan Ferrús va penjar una fotografía a les seues xarxes socials on abraçava un exemplear del ‘Mein Kampf’, el llibre d’Adolf Hitler, i escrivia que “abraçar el feixisme podia ser una ajuda per lliurar-se d’una condemna”. Arran de la publicació, Ferrús ha rebut amenaces per xarxes socials de gent que simpatitza amb l’extrema dreta i el nazisme.

ANDREU PRUNERA

CRO 15-05-18 judici jueves

Foto: Joan Ferrús

Comments are closed.