El flixanco Joan Ferrús declararà com investigat per un pressumpte delicte d’injúries, arran d’una paròdia publicada al Jueves

El flixanco Joan Ferrús, declararà aquest dijous com a investigat per un pressumpte delicte d’injúries per un article publicat al Jueves, titulat ‘La contínua presencia d’antiavalots acaba amb les reserves de cocaïna a Catalunya’. Ferrús és subdirector de la revista El Jueves, director de l’apartat web i l’autor de l’article.

Aquest escrit es va publicar a la página web d’El Jueves el dia 5 d’octubre, i els sindicats majoritaris de la policía van denunciar la publicació per un pressumpte delicte d’injúries. La policía nacional, de forma irónica va arribar a publicar un tweet on deia que els autors ‘s’havien passat de la ratlla’.

La jutgessa titular del jutjat número 20 de Barcelona ha obert diligències contra la revista i la setmana passada ja va cridar declarar el director d’El Jueves, Guillermo Martínez Vela… i aquest dijous ho farà Joan Ferrús com a autor de l’article. En un antrevista a l’Hora 25 de Ràdio Móra d’Ebre, ha defensat que l’article forma part d’una secció de notícies falses, que és satíric i que s’està traient de context.

Més d’un centenar de dibuixants, còmics i guionistes han signat ja un manifest en defensa de la llibertat d’expressió i contra la persecució i les amenaces que, diuen, pateix l’humor a l’Estat espanyol. Joan Ferrús s’hi ha adherit i destaca que l’humor s’està judicialitzant amb l’únic objectiu de buscar l’autocensura.  

ANDREU PRUNERA

Crónica:

CRO 14-11-17 joanferrus

Escolta l’entreivsta sencera dins l’Informatiu de l’Hora 25, d’aquest dilluns.

H25_13nov

Foto: Guillermo Martínez Vela (esquerra) i Joan Ferrús (dreta)

Comments are closed.