Descarrilen tres vagons d’un tren de mercaderies a la R-15, a Capçanes

Un tren de mercaderíes de la línia R-15 va descarrilar ahir a la tarda a la sortida d’un túnel, dins el terme municipal de Capçanes. El tren accidentat va quedar dividit en dos parts, amb cinc vagons fora del túnel, tres dels quals fora de la via, i dotze més a dins, i podria haver estat una desgracia si s’hagués tractat d’un tren de passatgers.

Els fets van passar vora les 6 de la tarda quan un tren de mercaderies no perilloses va sortides de la via en un túnel de Capçanes, ja només a vuit quilometres de l’estació de Falset.

La sortida de la via va ser molt violenta i el tren, de disset vagons, es va dividir en dos parts. Els tres primers vagons es van separar de la resta i van descarrilar, arrencant gran part de la catenària de la via i fins i tot un dels vagons va perdre dos de les seues rodes, que van sortir despedides en un dels marges de la via. Dels catorze restants, dos van quedar just fora del túnel, i la resta dins.

L’accident s’ha produit en un tram de la R-15 on la velocitat estava reduïda fins fa poc a 60 quilòmetres per hora. Fa poques setmanes, es van fer tot un seguit de millores en la catenària del tram, i es va tornar a la limitació dels 90 quilòmetres per hores, però amb la via encara malmesa i amb travesses de fusta.

Tècnics d’Adif han estat tota la nit al lloc dels fets intentant reparar aquest tram de via, i encara no hi ha previsió de quan es podran reparar els desperfectes i reestablir la circulació.

La circulació a la R15 està doncs interrompuda des d’ahir a la tarda, i Renfe ofereix un servei alternatiu per carretera entre Móra la Nova i Reus.

ANDREU PRUNERA

CRO 14-07-17 descarrilament

FOTOS: PERE BOSCH – TV3

Comments are closed.