L’alcalde de Vandellòs accepta que dos terços de l’impost nuclear vaiguin a la Ribera d’Ebre

L’alcalde de Vandellòs-L’Hospitalet de l’Infant, Alfons Garcia, es posiciona a favor de que l’àrea nuclear d’Ascó rebi el doble de diners provinents de l’impost nuclear que la de Vandellòs. Garcia coincideix amb els alcaldes de la Ribera d’Ebre, que argumenten que a Ascó hi ha dos reactors nuclears mentre que a Vandellòs només n’opera un.

La Generalitat té previst recaptar prop de 45 milions d’euros anuals amb l’impost sobre l’energia nuclear. Un 10%, prop de quatre milions i mig d’euros, es destinaran a projectes de desenvolupament econòmic en les dos àrees nuclears del país. El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ja va anunciar que demanaria al govern de la Generalitat dos terceres parts d’aquesta partida, que serien uns 3 milions d’euros, ja que a Ascó hi ha dos centrals nuclears i a Vandellòs només una.

ANDREU PRUNERA

CRO 23-02-16 impost nuclear vandellos

central-nuclear

Comments are closed.