El Priorat demana al Parlament un mínim suport financer per a la candidatura per la UNESCO.

El Priorat ha compareixut aquest matí al Parlament per tal d’explicar en quin punt es troba la candidatura del seu paisatge com a patrimoni mundial de la UNESCO. Una compareixença en la que els representants comarcals han posat sobre la taula la necessitat de crear una Comissió Interdepartamental.

Des del passat mes de novembre la candidatura del paisatge del Priorat com a patrimoni de la UNESCO es troba a la llista indicativa de l’Estat espanyol, des d’on aquest extreu les candidatures que presenta a la UNESCO. Una llista on s’hi ha d’estar com a mínim un any, que des del Priorat aprofitaran per realitzar una sèrie d’estudis acadèmics que avalin el projecte. En el cas que El Consejo del Patrimoni Histórico esculli la candidatura del Priorat els pot portar davant la UNESCO al gener del 2015. Roser Vernet és la coordinadora de l’associació Prioritat, impulsora del projecte:

ROSER VERNET 5-2-14 CANDIDATURA UNESCO

Paral·lelament s’està realitzant un dossier de la candidatura que estarà llest a la tardor. D’altra banda també s’ha posat sobre la taula la possibilitat de crear una Comissió Interdepartamental. Joan Carles Garcia, President del Consell Comarcal del Priorat, també ha demanat un mínim suport econòmic:

JOAN CARLES GARCIA 5-2-14 COMISSIO INTERDEPARTAMENTAL UNESCO

També s’ha parlat de projectes que poden arribar a afectar la candidatura, com és el cas de la línea de Molt Alta Tensió entre Escatrón i La Secuita, que ara ha quedat aparcat, o la reactivació de la Pedrera del Xiprer que afectaria a un connector biològic.

 

 

 

 

Comments are closed.