Unió per la Terra Alta adverteix sobre la instal·lació d’un abocador al Pinell.

L’empresa Unió per la Terra Alta adverteix sobre la possibilitat que s’obri la porta a la instal·lació d’un abocador de residus al Pinell de Brai si s’aprova la proposta de modificació de la Llei reguladora de residus presentada pel Govern de la Generalitat en el marc de la llei d’acompanyament dels pressupostos del 2014.

Unió per la Terra Alta, ha fet una crida a tots els diputats ebrencs per tal que rebutgin la proposta presentada pel govern. Una proposta que en cas d’aprovar-se facilitaria la implantació de dipòsits de residus que afectin un únic municipi a través de plans especials urbanístics autònoms, tot i que no estiguin previstos ni al Pla territorial Parcial d’Infraestructures, ni al planejament territorial. Una situació que descriuen com una porta oberta a la instal·lació d’abocadors de forma indiscriminada i innecessària a Catalunya.

Segons Unió per la Terra Alta, aquesta amenaça afectaria a el Pinell de Brai on els propietaris d’una argilera han presentat el pla per instal·lar-hi un abocador de residus. I recorden que ja a l’any 2010 el 70% de la població va votar en contra a la instal·lació d’un abocador al seu terme. En aquest sentit exigeixen al delegat del govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, que faci respectar l’opinió dels veïns de la població de la Terra Alta.

 

Comments are closed.