Les Terres de l’Ebre comencen a frenar la caiguda lliure de l’atur.

Segons els resultats de l’anàlisi trimestral que ha realitzat la Càtedra d’Economia Local i Regional de la URV, durant el tercer trimestre de l’any s’ha aturar la destrucció massiva de llocs de treball.

Cal dir que la situació no és ni molt menys per a tirar coets però sembla que hi ha hagut un descens molt menor del nombre d’afiliats a la Seguretat Social, una dada que alguns consideren tan o més important que la de l’atur. Juan Antonio Duro, és el director de la Càtedra d’Economia Local i Regional de la Universitat Rovira i Virgili:

DURO/ATUR

A diferència d’altres trimestres el turisme no ha crescut tant, mentre que la industria, per contra, ha començat a frenar la sagnant pèrdua de llocs de treball que patia des de feia tres anys:

DURO/TURISME

Amb tot municipis com la Sènia o Alcanar continuen registrant uns índex d’atur elevats. En el cas de la Sènia estaríem parlant d’un 18% d’atur i a Alcanar un 11%. I dins dels casos concrets un brot verd, seria el cas del municipi d’Ulldecona que ha registrat un increment del 5% de cotitzants a la seguretat social i una disminució de l’atur. Segons Duro la clau estaría en haver creat llocs de treball relacionats amb el comerç i amb el servei a les empreses oferint un tracte molt personalitzat.

 

Comments are closed.