“Una Catalunya independent seria viable des d’un punt de vista energètic.”

 Aquest és el missatge que ha donat avui Joan Vallvé, Degà del Col·legi d’Enginyers de Catalunya en el transcurs de la jornada MADE que s’ha celebrat aquest matí a Móra la Nova.

El degà del Col·legi d’Enginyers de Catalunya, Joan Vallvé, ha assegurat que segons es desprèn d’uns estudis tècnics realitzats per la comissió d’energia del Col·legi d’Enginyers de Catalunya, la situació energètica actual a Catalunya possibilita tenir una Catalunya independent en la plana energètica. Tot i que caldria millorar la xarxa de transport cap a països veïns com França.

JOAN VALLVE 26-11 CATALUNYA INDEPENDENT ENERGETICAMENT

Segons Vallvé l’energia nuclear seria clau en aquesta situació. I remarca que Catalunya té un bon nombre de centrals (dos a Ascó i una a Vandellós) per tal d’autoavastir-se, i fins i tot generar reserves. També afegia que en una Catalunya independent una rebaixa en el preu de l’energia podria ser possible.

DSC_0944

 

Comments are closed.