Escal UGS es nega a facilitar a la Generalitat la informació sobre el Castor.

L’empresa Escal UGS, responsable del magatzem Castor, s’ha negat formalment a facilitar a la Generalitat de Catalunya la informació sobre l’activitat de la planta de gas. Escal argumenta que aquesta informació ja està en mans del ministeri d’Indústria i que, per tant, és al ministeri a qui se li ha de reclamar.

Aquesta és la resposta que l’empresa ha fet al requeriment d’informació enviat per la Generalitat. El problema rau en que Indústria continua fent oïdes sordes a les peticions d’informació del Govern català que, un mes després de l’inici de l’activitat sísmica davant la costa del Delta, segueix sense poder accedir als informes sobre els sismes i l’activitat del Castor. Aquesta és la situació que es va exposar ahir en la darrera reunió de la comissió de seguiment de la crisi sísmica, en la qual hi va particitat per primer cop el subdelegat del Govern Español a Tarragona, Jordi Sierra, i a qui se li va demanar que faci de mitjancer perquè els informes arribin a la Generalitat. Ho explica Jordi Aurich, director general de Protecció Civil.

AURICH/REQUERIMENT INFORMACIO

Davant la reducció important de l’activitat sísmica davant la costa del Delta i Castelló, s’ha decidit reduir la periodicitat de les reunions de la comissió de seguiment. La següent reunió es farà segurament d’aquí a dos setmanes. De totes maneres, es manté l’alerta del pla Sismicat per si es torna a produir un terratrèmol que pugui ser percebut per la ciutadania.

 

Comments are closed.