La Generalitat recorrerà a la via judicial per obtenir informació del Castor.

La Generalitat recorrerà a la via judicial per obligar a la planta de gas Castor a donar-li tota la informació de que disposi sobre la seva activitat. El govern denuncia també que el Ministeri d’Interior no parli clar.

La Generalitat ja ha presentat una denúncia davant la fiscalia de medi ambient de Tarragona. I també recorrerà a la Justícia perquè l’empresa entregui al govern català tota la informació que ha demant. Ramon Espadaler és el conseller d’Interior.

001_ESPADALER 7/10 INFORMACIÓ QUE NO SE’NS HA LLIURAT

Aquesta tarda hi haurà una reunió entre la Generalitat i els alcaldes de les Terres de l’Ebre en la que s’analitzarà la situació i en la que el conseller traslladarà el contingut de la trobada que ahir va tenir amb el ministre d’indústria. Els moviments sísmics s’han reduït en les darreres hores i segons el ministeri, la injecció de gas no es reprendrà fins que no hi hagi totes les garanties de seguretat. El pla Sismicat continuarà activat fins que cessin els terratrèmols.

D’altra banda el PSC demana al Consejo de Seguridad Nuclear que es pronunciï sobre la seguretat a les centrals en episodis sísmics com els que es viuen a Tarragona pel magatzem de gas Castor.

El diputat socialista Xavier Sabaté vol que el CSN garanteixi que Ascó i Vandellós mantenen les mesures adients i que exigeix la Unió Europea, que va endurir els requisits després de l’episodi de Fukushima de fa dos anys.

003_SABATÉ 7/10 VOLEM QUE CSN PARLI

Precisament el CSN es reuneix avui a Madrid, i Sabaté espera que es tracti i es debati sobre aquesta qüestió.

 

Comments are closed.