La jota protagonista del cap de setmana a la Ribera d’Ebre.

La Ribera d’Ebre ens endinsa aquest dissabte en la història de la jota de les Terres de l’Ebre acollint la Jornada d’Etnologia de les Terres de l’Ebre, que s’acompanyarà de la quarta festa de la jota comarcal. Una festa que aquest any incorpora 4 noves jotes arribant d’aquesta manera a les catorze.

Al llarg de la última dècada són molts els pobles de les comarques de l’Ebre que estan treballant dur per tal de recuperar el seu ball de la jota, fent tot un procés de recerca sobre quins eren els passos que es seguien, si era o no puntejada, si es ballava amb coques o sense i quina era la música que l’acompanyava. Tota una història que la podrem viure aquest dissabte a Móra la Nova, on tindrà lloc la onzena Jornada Etnològica de les Terres de l’Ebre que aquest any es dedica a la seua jota ballada.

La Ribera d’Ebre ha apostat per la recuperació d’aquest ball típic, i aquest celebrarà la quarta edició de la seua Festa de la Jota Comarcal. Una jornada que tindrà lloc a Ascó i en la que s’hi incorporen 4 noves jotes: la de Darmós, La Serra, La Torre de l’Espanyol i Ginestar; que es sumen a les 10 jotes ja recuperades en els últims quatre anys. Mireia Granjé és la Tècnica de Cultura del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre:

MIREIA GRANJE 12-9 JOTA RIBERA DEBRE

Una festa que vol animar a la gent a sortir al carrer a puntejar la jota, amb aquest objectiu celebraran també la segona edició del premi Instagram, per tal que la Jota de la Ribera d’Ebre arribi també a les xarxes socials.

CARTELL FESTA JOTA RE ASCÓ 14-9-2013 CARTELL JORNADA ETNOLOGIA TTEE JOTA BALLADA 14-9-2013

Comments are closed.