Catalunya s’uneix per la Independència

Catalunya va tornar a fer historia ahir a la tarda donant-se les mans per tal de construir tota una Via Catalana que va unir Pertús i Vinaròs al llarg de 400 quilòmetres. Una cadena humana organitzada per l’Assemblea Nacional Catalana i que va voler deixar ben clar que Catalunya vol ser independent.

L’11 de setembre del 2013 serà recordat per tots els catalans com el dia que es van donar les mans per donar a tot el món un missatge: Catalunya ha d’esdevenir un Estat propi. Al llarg del dia els municipis d’arreu del país es van omplir de samarretes grogues i estelades, preparats per acudir a aquesta Via Catalana que es va constituir a les 17.14 hores en punt. Una fita que fa de l’11 de setembre d’ahir un dels més especials de la historia segons el President de l’Assemblea Móra d’Ebre per la Independència, Albert Papiol:

ALBERT PAPIOL 11-9 11 SETEMBRE

Una cadena humana que el que volia deixar palés és la necessitat que el poble de Catalunya pugui expressar-se i decidir quin vol que sigui el seu futur. Joan Piñol és l’alcalde de Móra d’Ebre:

JOAN PIÑOL 11-9 DEIXAR QUE EL POBLE SEXPRESI

Una jornada, la d’ahir, en la que els pobles d’arreu del país van celebrat tot tipus d’actes institucionals, commemorant el què es la diada de Catalunya. Amb la lectura del manifest unitari i desplegaments de senyeres gegants en diferents punts emblemàtics.  Cal destacar també, el pas de la Cursa per la Llibertat, provinent del Segrià, i que va passar per Flix o Móra d’Ebre, on se’ls va fer l’entrega de l’històric llegat del Roser de Lleida. Una Cursa que va unir Lleida amb la Via Catalana.

D’altra banda  a Móra d’Ebre un centenar de persones van recórrer els carrers del poble, el dimarts a la nit,  en el que va ser la primera marxa de torxes per la independència. Mentre que ahir al matí una trentena d’associacions i entitats del municipi van participar en la tradicional ofrena floral als peus del monument l’Estel de la Llibertat, davant del Club Nàutic.

DSC_0503 DSC_0505 DSC_0489 DSC_0498

Comments are closed.