Multes als que no hagin passat la ITV i hagin estat avisats

Trànsit començarà a multar a partir del mes de novembre els conductors a qui ja havia avisat per carta després de no passar la ITV obligatòria. Ara està acabant de recollir totes les dades per saber quins vehicles circulen amb la inspecció caducada i si els tornen a enxampar circulant o els detecta un lector de matrícules rebran una sanció. Segons els experts, l’envelliment dels vehicles té una incidència important en els accidents.

En 6 de cada 10 sinistres mortals d’aquest any el cotxe tenia més de 7 anys. El director de Trànsit, Joan Josep Isern insisteix des del mes de març que perseguirà els conductors que portin el cotxe amb la ITV caducada. Per saber-ho, Trànsit crea una base de dades amb la DGT i amb Indústria amb totes les matrícules dels cotxes que els tocaria haver passat per l’estació d’inspecció. Un cop avisats, els podrà multar si els mossos el detecten circulant o si un lector a la carretera capta el vehicle passant per un d’aquests punts. Durant aquest mes començarà a enviar cartes advertint-los, segons ha explicat el director del Servei Català de Trànsit, Joan Josep Isern:

JOAN JOSEP ISERN 4-9 ITV TRANSIT

Fins el 31 d’agost d’aquest any han mort 100 persones en accidents de trànsit a les carreteres catalanes, són 43 menys que en el mateix període de l’any passat. Les dades a Tarragona són molt millors que l’any passat, tot i que encara cal lamentar la mort de 3 persones, l’any passat en van ser 7, amb la qual cosa s’ha aconseguit una reducció important de les víctimes a les carreteres. Amb tot, aquesta primera setmana de Setembre ja són dos les víctimes mortals a la carretera a la demarcació.

Comments are closed.