Primers mostrejos contra la mosca negra

El descens del cabal de l’Ebre permetrà que els tècnics del CODE puguin realitzar aquesta setmana els mostrejos per saber si hi ha mosca negra al riu. Fins ara no s’ha pogut realitzar cap tractament contra aquest molest insecte ja que el cabal de l’Ebre ha estat superior als 500 metres cúbics per segon durant bona part de l’any.

Gràcies a aquest cabal extraordinari, que fins i tot ha superat els 1000 metres ubics per segon, s’ha reduït el nombre d’algues on crien les larves de la mosca negra. D’entrada tot fa indicar que enguany hi haurà menys població de mosca negra que en anteriors campanyes si bé els tècnics es mantenen prudents. Raül Escosa tècnic del CODE, l’organisme que s’encarrega de la lluita contra el mosquit i la mosca negra deixa clar que no es poden llençar les campanes al vol:

ESCOSAPRIMER TRACTAMENT MOSCA NEGRA_08-07

Escosa també ha recordat que durant l’únic mostreig que es va poder realitzar aquest any, aprofitant un descens del cabal del riu, es va poder comprovar la presència de larves. Els tractaments contra la mosca negra es duen a terme abocant al riu Ebre el producte conegut com a BTI. La ingesta d’aquest producte mata les larves de la mosca que hi ha al riu i impedeix la seva reproducció. Cal dir que la màxima incidència de la mosca negra es produeix sempre durant la primera quinzena del mes de juliol. El fet que el cabal del riu s’hagi mantingut tan elevat fins fa pocs dies podria fer pensar que el pitjor ja hauria passat. Recordem que els tractaments contra la mosca negra li costen al govern de la generalitat més de 600.000 euros dels quals 400.000 s’inverteixen a l’Ebre i la resta al Segre. Pel que fa al nombre de persones ateses als centres de salut per mossegades de mosca negra el darrer any 2012 es van comptabilitzar 3756, una quantitat molt similar a la del 2011.

Comments are closed.