L’Arxiu Comarcal de la Terra Alta obre portes

L’Arxiu Comarcal de la Terra Alta obre les seves portes amb la voluntat d’encabir-hi el màxim de documentació i informació de la comarca per tal de preservar la seva memòria històrica.

Un equipament que es va inaugurar finalment aquest dissabte després de dos anys d’haver finalitzat la seva construcció. Amb una inversió de 1,7 milions d’euros disposa de 1.100 metres quadrats amb capacitat de fins a 7 mil metres lineals per encabir-hi documentació. Un arxiu que en aquests moments es troba vuit, però que a poc a poc anirà rebent la documentació dels fons dels diferents ajuntaments de la comarca. Segons Carles Luz, president del Consell comarcal de la Terra Alta, un equipament de primer nivell com aquest era necessari:

CARLES LUZ 29-6 INAUGURACIO ARXIU COMARCAL TERRA ALTA

El conseller de cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell, va ser l’encarregat d’inaugurar aquest equipament, i va voler remarcar la importància de que la Terra Alta tingui un arxiu com aquest per poder preservar la seva memòria històrica ja que la comarca ha viscut fets molt importants en la seua història que cal preservar:

FERRAN MASCARELL 29-6 ARXIU TERRA ALTA

Un dels objectius de l’arxiu és que entitats i associacions aprofitin l’equipament per tal de realitzar-hi activitats. En aquest sentit el mateix dissabte al migdia ja va acollir la primera jornada sobre “Gandesa, la seva projecció històrica a Catalunya i a la Corona d’Aragó.

DSC_0031 DSC_0033 DSC_0034 DSC_0020 DSC_0025 DSC_0027

 

Comments are closed.