Móra la Nova entra al Consorci de Residus Ribera d’Ebre, Terra Alta, Priorat

Móra la Nova accepta la proposta del consell comarcal i aprova per unanimitat entrar a formar part del Consorci de Residus Ribera d’Ebre, Terra Alta i Priorat buscant una millora de l’eficàcia del servei. D’altra banda el municipi de la Ribera d’Ebre també s’ha adherit al pla d’estalvi energètic que impulsa l’ens comarcal.

A partir del proper 1 de juny el Consorci de Residus de la Ribera d’Ebre, Terra Alta i Priorat serà l’encarregat de gestionar els residus de Móra la Nova. La millora en les prestacions que ofereix el servei del consorci ha estat clau per tal que l’equip de govern decidís portar aquesta qüestió al ple municipal. Ferran Bladé és l’alcalde de Móra la Nova:

FERRAN BLADE 16-5 CONSORCI MES PRESTACIONS

Una decisió que va celebrar el grup municipal d’ERC que feia temps que lluitava per aconseguir aquesta adhesió. D’altra banda però no va donar suport a l’adhesió del consistori al projecte d’estalvi energètic que impulsa el Consell Comarcal, i que contempla la substitució de l’enllumenat actual per tecnologia LED. Des d’esquerra creuen que hi ha altres alternatives al LED, Francesc Moliner és regidor d’ERC a Móra la Nova:

FRANCESC MOLINER 16-5 ALTERNATIVES AL LEDMP3

La moció tampoc va rebre el suport del regidor d’IMNOVA-PSC, Fernando Cantos, que hi va votar en contra, al·legant que la inversió total a la Ribera d’Ebre és cara:

FERNANDO CANTOS 16-5 INVERSIO EXAGERADAMP3

Un projecte pilot a Catalunya, que recordin, es va iniciar a partir d’una auditoria realitzada per l’Institut Català de l’Energia. Aquesta  assegura que mancomunant el servei energètic Móra la Nova aconseguiria un estalvi anual del 58%, el que representen 37 mil euros.

Comments are closed.