Felip Puig promet pla de reindustrialització a Flix mentre ICV insta al govern a posar-se al costat dels treballadors

El Conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, es compromet a impulsar un pla de reindustrialització a Flix davant l’ERO d’ERCROSS que preveu acomiadar 150 dels 180 treballadors.

Puig ha assegurat que la Generalitat farà tot els esforços perquè l’acord entre empresa i treballadors sigui el més equilibrat possible. També ha garantit que el govern català farà tot el que estigui a les seves mans per recol·locar els afectats i ha obert la porta a impulsar nous plans de reindustrialització a la Ribera d’Ebre.

FELIP PUIG 22-2 ERCROS FLIX

Tot plegat en un dia on Iniciativa per Catalunya els Verds instava al govern de la Generalitat a fer presió i posar-se al costat dels treballadors d’ERCROS

Diferents membres d’Iniciativa, amb Joan Herrera i Hortènsia Grau al capdavant han mantingut una reunió aquest migdia amb els membres del consistori municipal de Flix per tal de conèixer de primera mà quina és la situació de la població. El grup ha visitat la fàbrica química, les obres de descontaminació de l’embassament i també l’abocador de La Pubilla, on han de traslladar-se els residus.

El secretari general d’Iniciativa ha volgut mostrar el seu suport a l’Ajuntament de Flix, d’aquesta manera el grup d’Iniciativa va presentar ahir una proposta de resolució al registre del Parlament de Catalunya instant al govern català a posar-se al costat de Flix. Herrera lamentava que no es de rebut que ERCROS marxi després de més de 100 anys d’història i deixi els residus a l’embassament:

JOAN HERRERA 22-2 NO ES DE REBUT

D’altra banda l’alcalde de Flix, Marc Mur, ha confirmat que continua la lluita i que aquest cap de setmana es reuniran per tal de marcar el full de ruta a seguir a patir del proper dilluns

MARC MUR 22-2 CALENDARI MOBILITZACIONS

Precisament avui ha tingut lloc la reunió del comitè d’empresa amb la Generalitat en la que se’ls ha fet entrega de tota la documentació, mentre que la primera reunió oficial tindrà lloc la setmana vinent.

El següent pas per part del comitè d’empresa serà aquest dilluns amb una mobilització a l’entrada de la fàbrica per tal de bloquejar els accessos als camions de les 6 del matí a les 10 de la nit.

Reunió ICV a Flix 22-2-2013 reunió ICV a Flix_2 22-2-2013

Comments are closed.